Milén Panayótov

Nascut a Burgàs, Bulgària l’any 1973, Milén P.Panayótov va estudiar trompeta a l’Escola Primària i Secundària de Música de la seva ciutat. A l’acabar la llicenciatura l’any 1992 va anar a Sofia on va fer un Màster en Direcció Coral amb Miroslav Popsavov i un altre Màster en Composició amb Dimitar Tapkov a l’Acadèmia Estatal de Música de Sofia, Bulgària. També l’any 2002 va fer un curs de direcció coral amb Georg Grün, Mannheim, Alemanya. El juliol de l’any 2005 va acabar el Màster de Gestió Cultural a la Universitat de Barcelona.

A més de diverses agrupacions corals que ha dirigit aquests darrers anys, actualment dirigeix l’Orfeó Atlàntida (Barcelona). Aixi mateix, és el director del cor de noies Mil·lenium (Barcelona) i el director associat del cor de cambra “Dyapason” (Barcelona).

Com a director de cors ha dirigit el 1er Acte d’Aida de Verdi i el Requiem de Mozart a Sofia (Bulgària), el Deutsche Requiem de Brahms, l’Stabat Mater de Dvorak, la Balada dels Herois de Britten, la Missa de Coronació de Mozart, el Glória de Vivaldi, el Te Deum de Naumann i l’Otce nas de Janacek a Barcelona. Com a director d’orquestra va dirigir a Sofia (Bulgària) la Missa en C dur de Beethoven. L’any 2005 fou convidat per la Jove Orquestra del Baix Llobregat per a dirigir Romeo i Julieta (fragments) de Prokofiev i El llac dels cignes (fragments) de Txaikovsky.

En quan a la seva vessant d’intèrpret i compositor, l’any 1995 va guanyar el Premi “Millor actuació de música Polonesa” i el Premi motivat en la Competició “N. Stefanov”a Sofia, Bulgària en la categoria de Duets de piano. És autor d’una Simfonia, d’una Sonata per a piano, d’un “Adagio” d’orquestra de cordes, “Rondó” de trompeta i piano, “Sonatina” de piano i del Cicle de tres cançons “El meu mar” per a tenor i piano, així com de diverses cançons corals. És també membre actiu de la Unió de Compositors Búlgars. Ha treballat en diversos festivals musicals de relleu internacional com a pianista-repertorista.

Publicat a Ema/Escola Pia – Professorat, Professorat